Većina Slovenaca za ostavku ministra policije

Virant je lagao javnost objašnjavajući kako je došao do jeftinijih avionskih karata u Adriji Ervejz u vrijeme kada nije obavljao javnu funkciju
0 komentar(a)
Gregor Virant, Foto: Rojters
Gregor Virant, Foto: Rojters
Ažurirano: 24.03.2014. 11:50h

Većina Slovenaca smatra da ministar unutrašnjih poslova Gregor Virant treba da podnese ostavku zbog pritužbi na kupovinu avionskih karata, pokazala je danas anketa ljubljanskog dnevnika Delo.

Prema toj anketi, više od 50 odsto anketiranih smatra da bi Virant trebalo da podnese ostavku zato što je lagao javnost objašnjavajući kako je došao do jeftinijih avionskih karata u Adriji Ervejz u vrijeme kada nije obavljao javnu funkciju, dok 40 odsto njih smatra da ne treba da podnese ostavku.

Trećina Slovenaca smatra i da će bivši premijer Janez Janša i drugi u predmetu "Patrija" biti osuđeni, trećina da će biti oslobođeni, a trećina da će suđenje biti ponovljeno.

Bivši premijer, Tone Krkovič i Ivan Črnkovič prvostepeno su osuđeni su na kazne zatvora. Anketirani su odgovarali i na pitanje o ekonomskoj blokadi Rusije od strane Evropske unije zbog pripajanja poluostrva Krim što je podržalo njih 42 odsto, 33 odsto upitanih je protiv blokade dok je 25 odsto neopredjeljenih.

U anketi je učestvovalo 408 punoljetnih građana Slovenije.

Bonus video: