Madrid: U neredima povrijeđena 101 osoba, privedeno 24

Policija je navela da je privela 24 osobe "zbog agresije nad pripadnicima snaga reda, vandalizma i bacanja kamenica i drugih predmeta"
0 komentar(a)
neredi u Madridu, Foto: Reuters
neredi u Madridu, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.03.2014. 17:22h

U neredima koji su sinoć izbili u Madridu poslije protesta zbog vladinih mjera štednje, 101 osoba je povrijeđena, a 24 ih je uhapšeno, saopštile su danas španske vlasti.

Povrijeđeni imaju lakše povrede, a među njima je 67 policajaca i 34 demonstranta, precizirano je.

Policija je navela da je privela 24 osobe "zbog agresije nad pripadnicima snaga reda, vandalizma i bacanja kamenica i drugih predmeta".

Na velikim demonstracijama u subotu učestvovale su desetine hiljada ljudi iz cijele Španije u znak protesta zbog vladinih mjera, za koje demonstranti tvrde da ugrožavaju ljudska prava.

Oni su se okupili na trgu Kolon, a do kasnog popodneva centralne gradske ulice bile su ispunjene ljudima koji su skandirali protiv mjera štednje i ekonomskih rezova nastalih usljed tih mjera.

U demonstracijama su učestvovali trgovinski sindikati, javni službenici i organizacije koje predstavljaju ljude iseljene iz domova jer nisu mogli da plaćaju kredite nakon što su ostali bez posla.

Policija je saopštila da je grupa od nekoliko desetina mladih pred kraj skupa napravila barikade, zapalila kontejnere i polomila stakla na jednoj banci.

Oni su bacali kamenice na policiju za razbijanje demonstracija, koja je odgovorila ispaljivanjem gumenih metaka.

Bonus video: