Rifkind: Sankcije protiv Rusije su "jadne"

Rifkind je kazao da SAD i EU moraju da budu oštriji prema Putinu i da po mogućnosti trebaju da uvedu "snažne finansijske sankcije"
1 komentar(a)
Krim, proslava, Foto: Reuters
Krim, proslava, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2014. 10:11h

Zapadne sankcije nametnute Rusiji zbog pokušaja prisajedinjenja Krima zasad su "jadne" i evropski čelnici moraju da budu oštriji prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, izjavio je u utorak britanski zastupnik Malkolm Rifkind.

SAD i Evropska unija su nametnuli sankcije ruskim i ukrajinskim zvaničnicma kao odgovor na referendum na Krimu.

"Sve što je međunarodna zajednica dosad učinila je zabrana viza i zamrzavanje imovine 22 ili 23 pojedinca - to je jadan odgovor", rekao je Rifkind, koji je na čelu Obavještajnog i odbora za bezbjednost britanskog parlamenta, za BBC.

Rifkind je kazao da SAD i EU moraju da budu oštriji prema Putinu i da po mogućnosti trebaju da uvedu "snažne finansijske sankcije". Prema njegovim riječima, "to bi bio pravi odgovor".

"Međutim, zabrinjavajući su znakovi da je malo vjerovatno da će biti postignut evropski konsenzus o tome, da bi mogli reći 'biće potrebno ići dalje samo ako Rusija izvrši invaziju na istočnu Ukrajinu'. To bi bio sramotan i vrlo opasan odgovor", rekao je Rifkind.

Bonus video: