London: Vozač koji je osumnjičen za terorizam tereti se i za pokušaj ubistva

Kako je agencija Rojters ranije izvijestila pozivajući se na izvor iz evropske bezbjednosne službe, uhapšeni je britanski državljanin Salih Kejter porijeklom iz Sudana
0 komentar(a)
London, mjesto napada autom, Foto: Reuters
London, mjesto napada autom, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.08.2018. 13:12h

Muškarac koji je juče uhapšen zbog sumnje da je izveo teroristički napad ispred britanskog parlamenta u Londonu, tereti se i za pokušaj ubistva, saopštila je danas policija te zemlje, prenosi Tanjug.

Kako Rojters podsjeća, 29-godišnji muškarac je juče prvobitno uhapšen pod sumnjom na pokušaj izvršenja terorističkog akta, nakon što je, kako je djelovalo, namjerno naletio svojim automobilom na bicikliste i pješake, a zatim probio zaštitnu ogradu ispred britanskog parlamenta.

Tada su povrijeđene dvije osobe.

Kako je britanska agencija ranije izvijestila pozivajući se na izvor iz evropske bezbjednosne službe, uhapšeni je britanski državljanin Salih Kejter porijeklom iz Sudana, koji nije poznat policiji od ranije.

"Ovo se još uvijek tretira kao terorizam, ali motiv nam još nije poznat", kazao je bezbjednosni izvor britanskoj agenciji.

Policija još nije otkrila detalje o identitetu ovog čovjeka, ali je potvrdila medijske navode da je riječ o Britancu porijeklom iz Sudana.

"Zadovoljni smo zato što znamo identitet uhapšenog muškarca. Prioritet istražnog tima ostaje razumijevanje motiva ovog incidenta", poručila je policija u saopštenju.

Muškarac koji je upravljao vozilom uhapšen je ubrzo poslije incidenta, a na mjestu na kojem se sve dogodilo, nije pronađeno oružje.

Policija je tada saopštila da je u okviru istrage izvršila pretres na dvije lokacije u Birmingenu i jednoj u Notingemu.

U saopštenju policije je takođe navedeno da nije bilo novih hapšenja.

Bonus video: