Italija: Iznad nalog za hapšenje 16 mafijaša

Klan Kontini bavi se pranjem novca i trgovinom narkoticima u regionima Kampanja i Toskana kao i u Rimu
1 komentar(a)
Italijanska policija, Policija Italija, Foto: Shutterstock
Italijanska policija, Policija Italija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.03.2014. 16:46h

Italijanska policija izdala je danas nalog za hapšenje 16 osumnjičenih pripadnika mafije, i zaplijenila imovinu vrijednu nekoliko miliona eura, u okviru jedne akcije protiv organizovanih kriminalnih grupa u Rimu.

Policija je zaplijenila imovinu vrijednu oko šest miliona eura, uključujući jedan restoran na plaži, bar i salon za prodaju luksuznih automobila, i to od klana Faskijani za koji se pretpostavlja da kontroliše kriminalne aktivnosti u Rimu i njegovom priobalnom kvartu Ostija.

Zaplijenjenu imovinu, mafija je stekla uglavnom baveći se iznudom i prometom droge, rekao je novinarima šef specijalne rimske policijske jedinice Renato Korteze.

Agencija Rojters prenijela je da je italijanska mafija, sa korijenima na jugu zemlje, sada sve aktivnija u prijestonici Rimu.

Italijanska policija je u januaru, u okviru velike operacije protiv organizovane kriminalne organizacije Kamore, uhapsila 90 ljudi i zatvorila je na desetine poslovnih objekata, uključujući barove i restorane u centru Rima.

Policija je tada, u okviru jedne od najzešćih akcija protiv klana Kontini, kome je sjedište u Napulju, zaplijenila robu u vrijednosti od oko 250 miliona eura.

Klan Kontini bavi se pranjem novca i trgovinom narkoticima u regionima Kampanja i Toskana kao i u Rimu.

Vođa klana, 64. godišnji Salvatore Bota, trenutno služi zatvorsku kaznu u Napulju, a njegova supruga i bratanac, koji su optuženi da vode posao za njega dok je na izdržavanju kazne, pritvoreni su u januaru.

Bonus video: