Odbijena Brejvikova žalba

Brejvik je ranije ovog mjeseca zaprijetio da će stupiti u štrajk glađu, ako ne dobije modernije video igrice, sofu i pristup većoj teretani
8 komentar(a)
Anders Bering Brejvik, Foto: Beta/AP
Anders Bering Brejvik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.02.2014. 16:50h

Norveška policija je objavila da je odbacila žalbu osuđenog masovnog ubice Andersa Beringa Brejvika na loše zatvorske uslove.

Policija je u današnjem saopštenju navela da je obavila istragu i odbacila Brejvikove tvrdnje da ga drže u zatvoru pod ilegalnim uslovima, prenio je AP.

Brejvik je ranije ovog mjeseca zaprijetio da će stupiti u štrajk glađu, ako ne dobije modernije video igrice, sofu i pristup većoj teretani.

U pismu, koje je bio dobio AP, Brejvik piše da će štrajk glađu trajati do ispunjenja njegovih zahtjeva ili će umreti.

Brejvikov advokat Tord Jordet potvrdio je da je pismo autentično i naveo da njegov klijent čeka odgovor zatvorskih vlasti, prije nego što počne štrajk glađu, prenio je tom prilikom AP.

Brejvik služi 21-godišnju zatvorsku kaznu, koja bi mogla da bude produžena kada istekne, jer je ubio 77 ljudi u oružanim masakrima 2011. godine.

Među svojim zahtjevima, Brejvik je bio naveo ukidanje ograničenja komunikacija i veću količinu vazduha u prostoru u kome boravi, a da želi i da konzola "plej stejšen 2" koja mu je dostupna bude zamijenjena modernom verzijom.

Bonus video: