Janukovič spriječen da pobjegne u Rusiju?

"Pokušao je da uđe u avion koji leti za Rusiju, ali su službenici granične policije spriječili", kazao je Interfaxu Oleksander Turčinov
11 komentar(a)
Viktor Janukovič, Foto: Beta/AP
Viktor Janukovič, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.02.2014. 17:35h

Novi predsjednik Skupštine Ukrajine kazao je da je predsjednik države Viktor Janukovič pokušao da se ukrca na avion i da pobjegne u Rusiju, ali da je u tome spriječen.

"Pokušao je da uđe u avion koji leti za Rusiju, ali su službenici granične policije spriječili", kazao je Interfaxu Oleksander Turčinov, prenosi BBC.

Janukovič se, prema njegovim riječima, trenutno nalazi u regionu Donetsk.

Agencije su ranije danas javile da je ukrajinski parlament izglasao je opoziv predsjednika Janukoviča i raspisao prevremene izbore za 25. maj.

Sve administrativne zgrade u Kijevu su pod punom kontrolom demonstranata, a odluke za koje glasaju poslanici se trenutno usvajaju bez predsjedničkog potpisa.

Parlament Ukrajine, Vrhovna rada, ranije danas je imenovala novog predsjedavajućeg, razriješila je dužnosti državnog tužioca, imenovala je novog šefa Ministarstva unutrašnjih poslova, potvrdila odluku o oslobađanju Julije Timošenko i usvojila odluku o povratku na Ustav iz 2004. godine.

Bonus video: