Pušten bivši policajac: Nema veze sa ubistvom na Alpima

Saopšteno je da nije nađena direktna veza bivšeg policajca sa ovim slučajem
0 komentar(a)
Alpi ubistvo, Foto: Reuters
Alpi ubistvo, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2014. 11:30h

Francuska policija je pustila na slobodu bivšeg policajca koji je ispitivan u vezi sa ubistvom britanske familije i francuskog bicikliste u Alpima 2012. godine.

Saopšteno je da nije nađena direktna veza bivšeg policajca sa ovim slučajem.

Lokalni tužilac Erik Malo je kazao da policija ipak i dalje sprovodi istragu u vezi neimenovanog 48-godišnjeg čovjeka, ali da to nema veze sa ubistvom u Alpima.

"Ovo hapšenje, koje možda neće biti i jedino, je rezultat informacija koje smo dobili nakon što smo početkom novembra emitovali foto-robot vozača motocikla koji je viđen blizu mjesta zločina, i kog su inspektori tražili", kazao je Malo ranije, kada je bivši policajac uhapšen.

U napadu su ubijeni britanski aeronautički inženjer Saad el-Hilli, njegova žena i tašta, te francuski biciklista Silvijan Molijer, čovjek koji je radio u nuklearnoj industriji.

Preživjele su el-Hillijeve dvije kćerke, Zanaib (7) i Zina (4).

O masakru su postojale brojne teorije, jer se nije moglo sa sigurnošću tvrditi ko je bio prava meta napada.

Iako se u početku vjerovalo da je riječ o naručenom ubistvu El-Hilijevih, u kojem je biciklista bio slučajna žrtva, prema balističkom izvještaju prvi rafal pogodio je biciklistu, što je ojačalo naknadne teorije da je zapravo on bio prava meta, a porodica al-Hili "slučajni prolaznici".

Zahvaljujući svjedočenju Zanaib el-Hili utvrđeno je da su ona i njen otac bili van automobila kada je počela pucnjava. Otac je ušao u auto i pokušao da pobjegne, ali je u panici ubacio u rikverc i zaglavio u blatu.

Ubica je potom prišao autu i ispalio metak u glavu svih odraslih putnika u automobilu, prije nego je nastavio da puca po Molijeru. Zina se sakrila u autu ispod majčine haljine a Zanaib je pronađena ranjena van vozila, što ukazuje na to da je otac pokušao da pobjegne bez nje.

Bonus video: