Kako ugasiti požar

Merkel i Putin razgovarali o krizi u Ukrajini

Merkel je rekla da je telefonom razgovarala s Putinom i da su se saglasili "da nastave da čine sve kako ne bi došlo do dalje eksalacije nasilja u Ukrajini"
2 komentar(a)
Putin i Merkel, Foto: Beta/AP
Putin i Merkel, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.02.2019. 11:26h

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila da su se ona i predsjednik Rusije Vladimir Putin saglasili da učine sve što mogu da se okonča nasilje u Ukrajini.

Merkel je novinarima tokom posjete Parizu rekla da je telefonom razgovarala s Putinom i da su se njih dvoje saglasili "da nastave da čine sve kako ne bi došlo do dalje eksalacije nasilja u Ukrajini".

Ona je dodala da je obavijestila Putina o odluci da EU hitno pošalje šefove diplomatija Njemačke, Francuske i Poljske u Ukrajinu.

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus rekao je ranije danas da on i njegove kolege putuju u Ukrajinu da se tamo sastanu sa predstavnicima vlade i opozicije, pred hitan sjutrašnji sastanak šefova diplomatija EU, na kojem će biti reči o eventualnim sankcijama protiv onih koji su započeli nasilje u Kijevu u kojem je poginulo 26, a povrijeđeno nekoliko stotina ljudi.

Rusija je danas oštro osudila nerede u Kijevu i drugim ukrajinskim gradovima i za nasilje optužila "zločinačke djelatnosti radikalnih snaga opozicije".