Moskva: Policajca i profesora ubio odlikaš kivan zbog uspjeha na maturi

Mladić je profesoru pucao u stomak, provjerio da li je živ, te ga još jednom, hladnokrvno, upucao u glavu
9 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2014. 13:19h

Moskovska policija je uhapsila naoružanog muškarca koji je danas iz vatrenog oružja u jednoj srednjoj školi u Moskvi ubio policajca i profesora, prenosi BBC-

Prema prvim informacijama, pretpostavljalo se da je napadač otac jednog od učenika. Reuters prenosi izjavu portparola MUP-a Andreja Pilipčuka datu državnoj televiziji, prema kojoj je napadač učenik starijih razreda škole u kojoj je izvršio napad.

"Jedan policajac je smrtno ranjen u napadu i podlegao je povredama u bolnici. U napadu je ubijen i profesor", dodao je on.

Napadač j identifikovan kao Sergej Gordejev, inače odličan učenik škole u kojoj je počinio zločin. Nakon njegovog hapšenja otkriveno je da je bio u sukobu sa ubijenim profesorom Andrejem Kirilovim.

On je, prema navodima ruskih medija, profesoru pucao u stomak, provjerio da li je živ, te ga još jednom, hladnokrvno, upucao u glavu.

Mladić je u školi držao 24 taoca. U napadu je i povrijeđen jedan policajac.

Gordejev je trebalo da maturira ove godine suz pohvalu, ali se profesor geogrfije navodno zaintaio da tako ne bude.

Gordejev će biti optužen za ubistvo, otmicu i ugrožavanje života policajca. On bi samo za posljednje mogao da dobije 12 do 20 godina zatvora.

Napad se desio u moskovskoj školi broj 263, četiri dana prije početka Zimskih olimpijskih igara, koje se ove godine održavaju u Rusiji, u Sočiju.

Galerija

Bonus video: