Etihad blizu odluke da preuzme udio u Alitaliji

Kompanija iz UAE je saopštila da je ušla u završnu fazu procesa dijaloga o mogućoj investiciji u italijanskog avioprevoznika
72 pregleda 0 komentar(a)
Etihad, Avion, Foto: Travelworldnews.com
Etihad, Avion, Foto: Travelworldnews.com
Ažurirano: 03.02.2014. 09:33h

Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Etihad Airways blizu je odluke da preuzme udio u italijanskom avioprevozniku Alitalia, koji je u krizi.

Kompanija iz UAE je saopštila da je ušla u završnu fazu procesa dijaloga o mogućoj investiciji u italijanskog avioprevoznika.

"Sva pitanja koja bi mogla da spriječe uspostavljanje odgovarajućeg biznis plana moraće da budu riješena kako bi se obezbijedilo da se sprovede plan da se Alitalia dovede do održive profitabilnosti", navodi se u saopštenju Etihada, prenosi Tanjug.

U saopštenju se, međutim, ne precizira koliki je udio u italijanskoj aviokompaniji koji Etihad razmatra, niti koliko je spreman da plati.

Rukovodstvo Alitalije je u oktobru usvojilo plan o povećanju kapitala za 300 miliona eura u okviru šireg plana da se spriječi bankrot.

Američka agencija podsjeća da italijanska kompanija, međutim, ne prestaje da trpi gubitke.

Odluka Etihada je saopštena u trenutku kada u zvaničnoj posjeti UAE boravi italijanska državna delegacija, predvođena premijerom Enricom Lettom.

Prema najavama italijanske Vlade, cilj dvodnevne posjete je da se ojača bilateralna ekonomska saradnja sa tom naftom bogatom zemljom.

Inače, Etihad je kod-šer partner i partner u vlasničkom udjelu srpske nacionalne aviokompanije Air Serbia.

Bonus video: