Bepe Grilo traži opoziv Napolitana

Napolitano (88) je veoma poštovan među građanima Italije i ovaj zahtjev M5S nema apsolutno nikakave šanse da prođe s obzirom na odnos snaga u parlamentu
0 komentar(a)
Bepe Grilo, Foto: Reuters
Bepe Grilo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2014. 13:01h

Pokret pet zvjezdica (M5S) bivšeg komičara Bepea Grila podnio je zahtjev za izglasavanje nepovjerenja italijanskom predsjedniku Đorđu Napolitanu zbog navodne zloupotrebe vlasti, ali, kako ocjenjuje agencija Frans pres, ta inicijativa nema nikakve šanse da uspije.

Pokret pet zvjezdica "podnio je u oba doma parlamenta zahtjev za opoziv predsjednika Republike Đorđa Napolitana", saopštio je pokret koji optužuje šefa države za "kršenje Ustava".

Napolitano (88) je veoma poštovan među građanima Italije i ovaj zahtjev M5S nema apsolutno nikakave šanse da prođe s obzirom na odnos snaga u parlamentu.

Grilov pokret nema dovoljan broj poslanika da bi taj zahtjev prošao u parlamentu.

Pokret M5S zamjera predsjedniku da je zloupotrijebio svoje pravo na pomilovanje, da nije vratio u parlament očigledno neustavne zakone, da je vršio pritisak ili se miješao u rad pravosuđa.

Ovaj zahtjev "predstavlja perfidan čin čiji je jedini cilj da se uzdrmaju osnove našeg demokratskog sistema", prokometarisao je Roberto Speranca, šef poslaničke grupe Demokratske partije, glavne političke snage u zemlji.

Bonus video: