Stigli mlađi: Berluskoni ubuduće igra na kartu svojih godina?

Mnogi spekulišu da je Berluskoni ovim svojim potezom želio da odgovori na uspon mlađeg rivala Matea Rencija
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Silvio Berluskoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.01.2014. 15:45h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni, poznat po tome što je zbog želje da izgleda mladoliko zatezao lice i stavljao umetke kose, odlučio se na radikalnu promjenu svog imidža pojavivši se prvi put sa borama i bez šminke na fotografiji koju je danas objavio britanski "Sandej tajms".

Sliku pod nazivom "Silvio Berluskoni poslije pada" fotografa Pola Stjuarta koja se nalazi na naslovnoj stranici nedjeljnog dodatka britanskog lista, prenijeli su brojni italijanski mediji uz sopstvene komentare.

"Kavaljere ponosan na svoje godine", piše italijanski dnevnik "đornale" koji je u vlasništvu Berluskonijeve porodice uz napomenu da je Berluskoni "skinuo masku jer mu maske više nisu potrebne. "

"Neprijatelj sada više nije isti, tako da Berluskoniju više ne treba ista šminka", navodi list.

Mnogi spekulišu da je Berluskoni ovim svojim potezom želio da odgovori na uspon mlađeg rivala Matea Rencija, prenosi Rojters.

I ostali italijanski listovi prenijeli su sliku i zaključili da je uspon Rencija, 39-godišnjeg gradonačelnika Firence koji je uzdrmao italijansku političku scenu postavši sekretar Demokratske partije lijevog cetra, ubijedio Berluskonija (77) da počne da igra na kartu svojih godina.

Pošto je prošle godine izbačen iz parlamenta zbog presude za utaju poreza, kontroverzni Berluskoni se ovog mjeseca vratio u centar politike, postizanjem dogovora o reformi izbornog sistema sa Rencijem.

Više puta je izrazio divljenje svom mladom suparniku čije umjeće komuniciranja pomalo podsjeća na njega samog.

Tokom dvadesetogodišnje političke karijere Berluskoni, nesumnjivi vladar televizije i medija, koristio se imidžom dinamičnosti i energije, a mladolik izgled trebalo je da sačuvaju česte plastične operacije.

"Korijere dela sera" navodi da je Berluskoni shvatio da Rencijeva pojava znači da on više ne može da koristi istu strategiju koju je koristio da pobijedi svoje sredovječne rivale sa lijevog centra kao što su Romano Prodi, Masimo D'Alema ili Valter Veltroni.

"Renci nije samo mlad, on je mlađi od mene. Ja sam stariji i ne bojim se da se pokažem onakvim kakav jesam", prenose mediji Berluskonijeve riječi.

Bonus video: