Italija: U raciji uhapšeno 90 mafijaša

Ta operacija, u kojoj su zaplijenjena dobra u ukupnoj vrijednosti od 250 miliona eura, najozbiljnija je akcija sprovedena protiv napuljskog klana Kontini
0 komentar(a)
Napulj, Foto: Wikipedia
Napulj, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 22.01.2014. 13:44h

Italijanska policija izvela je danas opsežnu operaciju protiv napuljske mafije Kamore, tokom koje je uhapšeno 90 osoba, a više desetina preduzeća zatvoreno.

Tokom akcije policije, jedan preduzetnik (43) iz Kampanje ubio se, skočivši sa četvrtog sprata kada je policija došla u njegov stan u jednom rimskom naselju kako bi ga uhapsila, saopštila je policija.

Ta operacija, u kojoj su zaplijenjena dobra u ukupnoj vrijednosti od 250 miliona eura, najozbiljnija je akcija sprovedena protiv napuljskog klana Kontini, prenose italijanski mediji.

Cilj je bila zapljena sredstava dobijenih pranjem novca od trgovine drogom i kriminala koje je sprovodio taj ogranak Kamore preko preduzeća i svojih investicija u Napulju, Rimu i Toskani.

Zatvoreni su luksuzni butici u Napulju, parking preduzeća i prodavnice skupocjenog namještaja, a zaplijenjeno je i šezdesetak automobila i motocikala

Boš tog klana Salvatore Bota, koji služi kaznu u Napulju, takođe je bio obuhvaćen ovom istragom. Njegova supruga, koja je vodila posao tog klana od kako je Bota u zatvoru, i njegov nećak, uhapšeni su, preciziralo je odjeljenje rimske policije za borbu protiv mafije.

Među preduzećima i dobrima koja su zaplijenjena, ima dvadesetak restorana i kafića u turističkoj zoni italijanske prijestonice, na čuvenom Španskom trgu i trgu Navona.

Zatvoreni su luksuzni butici u Napulju, parking preduzeća i prodavnice skupocjenog namještaja, a zaplijenjeno je i šezdesetak automobila i motocikala, i blokirano nekoliko desetina računa u bankama.

Bonus video: