Panika u Rusiji: Otkriveno šest tijela sa prostrijelnim ranama

Neidentifikovana eksplozivna naprava pronađena je u blizini jednog od automobila
8 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2014. 12:49h

Ruski istražitelji danas pokušavaju da utvrde ko je ubio šestoricu muškaraca čija su tijela pronađena u četiri automobila u Pjatigorsku, na jugu Rusije.

Pored tri automobila su bile bombe, ali je samo jedna eksplodirala, bez žrtava, a muškarci su ubijeni iz vatrenog oružja.

Ubistva su otkrivena u srijedu i izazvala su rast zabrinutosti pred početak zimskih Olimpijskih igara u Sočiju, 7. februara.

Utvrđen je identitet trojice muškarca čija su tijela pronađena u tri "lade" - dvojica su bili lokalni taksisti, dok je treći bio zaposlen u privatnoj radionici namještaja, ali se o motivu još ništa ne zna.

Tri preostale žrtve su pronađene u četvrtom automobilu. Pored vozila se u metalnoj kanti nalazila bomba, koja je neutralisana. Eksploziv je bio postavljen pored još dva automobila. Jedna bomba je neutralisana, dok je druga eksplodirala dok su joj se policajci približavali.

Ruske vlasti su već pojačale bezbjednosne mjere uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 7. februara poslije samoubilačkih bombaških napada u Vologogradu u kojima su 34 osobe poginule.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je poslije napada u tom gradu zaprijetio da će svi teroristi u Rusiji biti "istrijebljeni".

Predsjednik ruskog Olimpijskog komiteta saopštio da su preduzete najviše moguće bezbednosne mjere i da više od toga ne može da se učini.

U Sočiju je od utorka uvedena borbena pripravnost za 37.000 pripadnika bezbjednosnih snaga, zaduženih za bezbjednost u ruskom ljetovalištu dok traje Olimpijada.

Galerija

Bonus video: