Prag: Palestinski ambasador podlegao povredama

Lokalni mediji navode da je do eksplozije došlo u momentu kada je diplomata otvorio sef u stanu
7 komentar(a)
Prag, Foto: Enjoyourholiday.com
Prag, Foto: Enjoyourholiday.com
Ažurirano: 01.01.2014. 16:34h

Ambasador Palestine u Pragu Džamal al Džamal podlegao je povredama zadobijenim u eksploziji koja se dogodila u njegovoj rezidenciji, saopštila je policija.

"Sa žaljenjem moramo da potvrdimo informaciju koju smo dobili od službe hitne pomoći da je Džamal al Džamal podlegao povredama", rekla je portparolka policije Andrea Zulova.

Prema saopštenju portparola palestinske ambasade Nabila el Fahela i palestinskog ministarstva spoljnih poslova, ambasador Džamal se nalazio u stanu sa članovima svoje porodice, a eksplozija se dogodila dok je premještao stari sef, javio je AP.

Zasad nije poznato kako je eksploziv dospio u njegov stan, a palestinsko ministarstvo navodi da je istraga o ovom slučaju u toku.

Ambasador je zadobio teške povrede i hitno je prevezen u bolnicu, gdje je preminuo, rekla je portparolka policije Andrea Zulova.

Ranije danas objavljeno je da je Džamal al Džamal teško ranjen u eksploziji koja se tokom pije podneva dogodila u njegovom stanu, a palestinsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da nije riječ o atentatu.

Ministarstvo je saopštilo da je do eksplozije došlo kada je ambasador pomjerao stari sef koji se nalazio u njegovom stanu.

Supruga ambasadora takođe je smještena u bolnicu, ali njoj nisu konstatovane teške povrede.

Bonus video: