Doktor Harštajn: Šumi je duplo snažniji od običnog čovjeka, to je njegova šansa

U posljednjoj video objavi, doktor analizira uticaj fizičke pripremljenosti slavnog šampiona na mogući ishod ove borbe
5 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.01.2014. 12:06h

Doktor Gari Hartštejn, bivši medicinski radnik Formule 1 posljednjih dana redovno na Twitteru laicima objašnjava zdravstvenu situaciju Mihaela Šumahera, koji je i daje u kritičnom stanju nakon pada u francuskim Alpima.

U posljednjoj video objavi, doktor analizira uticaj fizičke pripremljenosti slavnog šampiona na mogući ishod ove borbe.

Harštejn je u nedjelju naveče bio optimista i najavljivao mogući oporavak, ako iz bolnice potvrde da je pritisak na mozak splasnuo, a Šumi skinut s respiratora. Nažalost, u ponedjeljak su stigle loše vijesti iz Grenoblea, šampion ostao u komi, a entuzijazam bivšeg F1 doktora je splasnuo. Ipak, novi obrt u utorak ponovo je probudio nadu, koju je svojom video objavom potencirao i ovaj ugledni ljekar, čije analize prenose mediji širom svijeta:

"Na intezivnoj njezi Mihael se nalazi u jednom vrlo agresivnom okruženju, ali s obzirom na svoje fizičke predispozicije, s tim se može nositi bolje od prosječnih ljudi. Njegov kardiovaskularni sistem je otprilike duplo bolji od prosječnog muškarca njegovih godina". kaže Harštejn, koji na svom Twitter profilu redovno odgovara na sva suvisla pitanja.

Bonus video: