Žestoka poruka Putina teroristima: Sve ćemo vas istrijebiti

Putin je odmah poslije terorističkih napada u Volgogradu naredio podizanje bezbjednosnog nivoa u Rusiji
103 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.12.2013. 15:01h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je da će Rusija žestoko i bez prestanka nastaviti svoju borbu protiv terorista, sve do njihovog potpunog istrjebljenja.

"Ove godine smo bili suočeni sa velikim problemima kao što su nehumani teroristički napadi u Volgogradu i nezapamćene prirodne katastrofe na istoku", rekao je Putin.

Putin je odmah poslije terorističkih napada u Volgogradu naredio podizanje bezbjednosnog nivoa u Rusiji, ali sve do sada nije davao zvanične izjave.

Za manje od 24 sata u ruskom Volgogradu dogodila su se dva teroristička napada. Prvi se dogodio na željezničkoj stanici, a drugi kada je eksplodirao trolejbus.

Oba napada dovode se u vezu s predstojećim Olimpijskim igrama u Sočiju, kao i sa islamskim teroristima, na čijem čelu je Doku Umarov, koji su prijetili da će na sve moguće načine spriječiti održavanje igara. U dva napada u Volgogradu stradala su 33 čoveka.

Nekoliko sati nakon drugog napada u Volgogradu, u gradu Hasavjurtu u ruskoj republici Dagestan je eksplodirala improvizovana eksplozivna naprava, pri čemu je jedan prolaznik poginuo, a povrijeđena su dva policajca.

Bonus video: