Britanci se ne boje novih migranata sve dok budu spremni plaćati poreze

69 odsto Britanaca vjeruje da bi učenje engleskog jezika trebalo biti prioritet za doseljenike
2 komentar(a)
Britanija, carina, Foto: Rojters
Britanija, carina, Foto: Rojters
Ažurirano: 30.12.2013. 14:13h

Ankete sprovedene u Velikoj Birtaniji u vezi sa mogućnošću dolaska novog talasa migranata iz Bugarske i Rumunije od 1. januara naredne godine pokazuju da su Britanci spremni dočekati nove migrante sve dok njihovo prisustvo ne bude teret za vlasti.

Istraživanje koje je sprovela organizacija Ipsos MORI pokazuje da je 68 odsto Britanaca spremno dočekati migrante iz istočne Evrope koji "govore engleski jezik, naporno rade i plaćaju poreze".

Isto istraživanje je pokazalo da 69 odsto Britanaca vjeruje da bi učenje engleskog jezika trebalo biti prioritet za doseljenike, a 64 odsto ispitanih misli da su pronalaženje posla i plaćanje poreza ključne stvari pri dolasku u zemlju

Isto istraživanje je pokazalo da 69 odsto Britanaca vjeruje da bi učenje engleskog jezika trebalo biti prioritet za doseljenike, a 64 odsto ispitanih misli da su pronalaženje posla i plaćanje poreza ključne stvari pri dolasku u zemlju.

Istraživanje, koje je sprovela organizacija ICM za list "Telegraph" ukazuje na to da, čak iako bi to značilo kršenje pravila Evropske unije, 72 odsto ispitanika želi da premijer Dejvid Kameron uvede restrikcije na ulazak Rumuna i Bugara u državu.

Vezano za zabrinutost koju Britanci pokazuju po ovom pitanju, Kameron je ranije izjavio da je britanska javnost s pravom zabrinuta da migranti ne dolaze u zemlju samo kako bi iskoristili javne službe i beneficije.

Procjenjuje se da oko milion migranata iz centralne i istočne Evrope trenutno naseljava Veliku Britaniju.

Bonus video: