Slovenija izlazi iz krize naredne godine

Vlada neće otežavati položaj građana i uvoditi nove poreze, nakon što je ove godine povećala porez na dodatu vrijednost (PDV) i uvela porez na nekretnine
3 komentar(a)
Alenka Bratušek, Foto: BETAPHOTO
Alenka Bratušek, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 28.12.2013. 15:43h

Slovenija bi naredne godine i zvanično trebalo da izađe iz recesije, saopštila je slovenački premijer, Alenka Bratušek i dodala da se to neće odmah pokazati na standardu građana.

Ona je kazala da Vlada neće otežavati položaj građana i uvoditi nove poreze, nakon što je ove godine povećala porez na dodatu vrijednost (PDV) i uvela porez na nekretnine, prenosi Tanjug.

"Ne planiramo snižavanje penzija, ni socijalnih prava. Ukoliko stanje ne bude lošije, a vjerujem da će biti bolje, nećemo ukidati postojeća prava ljudi", rekla je Bratušek.

Ona je najavila da će uskoro biti predstavljen novi koalicioni dogovor stranaka u aktuelnoj Vladi, kako bi ona izdržala do redovnih parlamentarnih izbora 2015. godine.

"Nacrt novog koalicionog ugovora, koji priprema Pozitivna Slovenija, biće završen uskoro i onda ga treba uskladiti među strankama u Vladi“, objasnila je Bratuše.

Ona je poručila i da su pred državom tri prioritetna zadatka, koja se odnose na sanaciju privrede, brigu za mlade i zdravstvenu reformu.

"Vjerujem da će se s tim složiti i koalicioni partneri", saopštila je Bratušek.

Bonus video: