Barkliz banka opet kažnjena

"Osiguranje integriteta, tačnosti i dostupnosti elektronskih knjiga poslovanja ključan je faktor u sposobnosti neke firme da ispuni svoje obaveze"
0 komentar(a)
Banke, Foto: Beta/AP
Banke, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.12.2013. 10:20h

Britanska banka "Barkliz" kažnjena je sa 3,75 miliona dolara zbog propusta u vođenju elektronskih podataka, mejlova i poruka u periodu od 2002. do 2012.

Američka Regulatorna agencija za finansijska tržišta (Finra) tvrdi da je britanska banka propustila da sačuva podatke o narudžbama i trgovini, detalje o računima i druge informacije, kao i da nije spečila izmjenu ili brisanje podataka iz sistema, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

"Osiguranje integriteta, tačnosti i dostupnosti elektronskih knjiga poslovanja ključan je faktor u sposobnosti neke firme da ispuni svoje obaveze", rekao je jedan od direktora Finra Bred Benet.

Američka Federalna regulatorna komisija za električnu energiju (FERC) već je u julu kaznila "Barkliz" sa 435 miliona dolara zbog učešća u namještanju cijena na energetskim tržištima u SAD.

Britanskoj banci na domaćem terenu takođe prijeti kazna Uprave za kontrolu i nadzor finansijskog sektora (FCA), zbog sumnji oko legalnosti poslovanja sa katarskim investitorima iz 2008.

Bonus video: