Papa Franjo podijelio rođendanski doručak sa četiri beskućnika

Na misu je pozvano osoblje hotela da bi se stvorila posebno porodična atmosfera, navodi se u saopštenju koje je izdala kancelarija za štampu Vatikana
0 komentar(a)
Papa Franjo sa beskućnicima, Foto: Reuters
Papa Franjo sa beskućnicima, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2013. 16:39h

Papa Franjo proslavio je danas svoj 77. rođendan u društvu četiri beskućnika, koji su mu se pridružili na doručku u hotelu Sent-Mart, gdje živi.

Na misu je pozvano osoblje hotela da bi se stvorila posebno porodična atmosfera, navodi se u saopštenju koje je izdala kancelarija za štampu Vatikana, a jedan od beskućnika doveo je i svog psa.

Papi je zvaničnik Vatikana zadužen za davanje milostinje predstavio četiri beskućnika često viđenih oko Vatikana, sa kojima je papa zajedno doručkovao poslije mise.

Za popodne je bilo predviđeno da papa primi svoj omiljeni fudbalski tim San Lorenco, koji je u nedjelju osvojio šampionsku titulu Argentine. Oni će mu pokloniti repliku njihovog trofeja.

Papa Franjo važi za jednog od neformalnijih i skromnijih papa u novijoj istoriji Vatikana. On je već duvao svjećice na svojoj rođendanskoj torti koju su mu u subotu poklonila djeca.

Na društvenim mrežama upućene su danas brojne čestitke papi Franju za njegov rođendan, a hashtag #papafrancesco bio je među deset najpominjanijih na italijanskom Tviteru.

Bonus video: