Snijeg paralisao Istanbul, otkazan 81 let Turkish Airlinesa

Turkish Airlines je saopštio da je otkazao 81 let prema i sa aerodroma u Istanbulu, kao i još nekim gradovima uključujući prijestonicu Ankaru
82 pregleda 4 komentar(a)
Aerodrom "Kemal Ataturk" u Istanbulu, Foto: Www.trekearth.com
Aerodrom "Kemal Ataturk" u Istanbulu, Foto: Www.trekearth.com
Ažurirano: 12.12.2013. 14:54h

Zbog obilnog snijega otkazano je više od 80 letova sa aerodroma u Istanbulu, a u gotovo čitavoj Turskoj je značajno poremećen i saobraćaj na putevima.

Avioprevoznik Turkish Airlines je saopštio da je otkazao 81 let prema i sa aerodroma u Istanbulu, kao i još nekim gradovima uključujući prijestonicu Ankaru, prenijela je agencija AFP.

Snijeg je u Istanbulu počeo da pada u utorak i uzrokovao saobraćajni haos, a takođe je otkazana i za taj dan zakazana fudbalska utakmica u okviru Lige šampiona između turskog Galatasaraja i italijanskog Juventusa, koja je ipak održana u srijedu.

Od utorka je sa aerodroma širom Turske zbog snijega otkazano više od 200 letova, izjavio je za AFP jedan neimenovani zvaničnik aerodroma u Istanbulu.

Pored toga, otkazani su neki polasci trajekata i međugradskog autobusnog prijevoza. U više desetina saobraćajnih nesreća u Istanbulu, izazvanih lošim vremenskim uslovima, do sada je povrijeđeno najmanje devetoro ljudi, navode turski mediji.

Bonus video: