Timošenko: Sankcije su jedino rješenje za Janukoviča

Sankcije usmjerene na Janukoviča i njegovu porodicu su jedini jezik koji on razumije
0 komentar(a)
Julija Timošenko, Foto: Dailymail.co.uk
Julija Timošenko, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 05.12.2013. 16:08h

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko, koja je u zatvoru, pozvala je danas SAD i Evropsku uniju da uvedu sankcije predsjedniku Viktoru Janukoviču i njegovoj porodici zbog nasilja nad proevropskim demonstrantima u Kijevu.

"Sankcije usmjerene na Janukoviča i njegovu porodicu su jedini jezik koji on razumije", ocijenila je Timošenkova u izjavi koju je dostavila preko svog advokata.

Adovkat Sergej Vlasenko je agenciji Frans pres rekao da je riječ o sankcijama u SAD. "Što se tiče Evropske unije, pozivamo na pokretanje antikorupcijske istrage protiv Janukoviča i njegove porodice koja ima račune i imovinu u Evropi", dodao je on.

Vlasenko je takođe kazao da je Timošenkova "veoma slaba", drugog dana štrajka glađu koji je počela kako bi se pridružila demonstrantima na ulici zbog odluke ukrajinskih vlasti da ne potpišu Sporazum o pridruživanju s EU već da se okrenu Moskvi.

Jedan od uslova za potpisivanje tog sporazuma je oslobađanje Timošenkove koja je osuđena zbog zloupotrebe ovlašćenja, što je u Briselu ocijenjeno kao politički proces.

Bonus video: