Tuča poslanika u Dumi

Kako je za Komersant rekao Aleksej Žuravljov, Adam Delihmanov ga je prvi udario pesnicom u glavu poslije čega je on samo morao da se brani
3 komentar(a)
Ruska Duma, Foto: RT
Ruska Duma, Foto: RT
Ažurirano: 04.12.2013. 13:47h

U ruskoj Dumi sinoć su se potukla dva poslanika. Tuča je prekinuta kada je jednom od njih iz džepa ispao zlatni revolver.

Tuča je izbil aizmeđu poslanika Adama Delihmanova i Alekseja Žuravljova, a pištolj je unio Delihmanov, doduše za sada se ne zna kako jer je za unošenje oružja u Dumu potrebna specijalna dozvola.

Kako je za Komersant rekao Aleksej Žuravljov, Adam Delihmanov ga je prvi udario pesnicom u glavu poslije čega je on samo morao da se brani.

Portparol državne Dume Sergej Nariškin saopštio je kratko da se ta institucija neće baviti sinoćnom tučom dvojice poslanika, a prenio je ruski portal Interax. Po mišljenju Nariškina poslanici koji sebi dozvole da se razračunavaju pesnicama nisu dostojni da se nazivaju poslanicima Dume.

"Sinoć se desilo ono što nebi smjelo da se dogodi u prostorijama najvišeg državnog organa naše zemlje, a razračunavanje pesnicama je po mome mišljenju nedostojno poslanika bez obzira na to šta je bio povod za ovaj incident, koju političku struju poslanici predstavljaju i kakve su njihove ranije zasluge", rekao je Nariškin.

Bonus video: