Grčka: Restis pušten da se brani sa slobode

Advokatski tim koji je brani Restisa saopštio je javnosti da će se njihov klijent boriti do kraja da dokaže svoju nevinost i da planira nastaviti sa svojim biznisom
2 komentar(a)
Viktor Restis, Foto: Reuters
Viktor Restis, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2013. 19:23h

Nakon četvoromjesečnog pritvora grčki brodovlasnik Viktor Restis pušten je da se brani sa slobode, prenosi Plovidba.me pozivajući se na navode grčkih medija.

Restis spada u grupu grčkih bisnismena koji su se posljednjih godina našli na udaru zakona.

On je uhapšen zbog navodnih loših kredita kod FB banka koja je bila u većinskom vlasništvu njegove porodice i koja je raspolagala imovinom od 1,6 milijardi eura prije nego što je likvidirana ove godine.

On je, takođe, optužen da je koristio svoj uticaj za obezbjeđivanje 5,8 miliona eura bankarske pozajmice svom preduzeću i firmama povezanim sa njim.

Restis demantuje navode o zloupotrebama

Grčkom brodovlasniku je zabranjeno da napušta zemlju, a prema odluci Suda, sužan je i da se redovno javlja policiji.

Advokatski tim koji je brani Restisa saopštio je javnosti da će se njihov klijent boriti do kraja da dokaže svoju nevinost i da planira nastaviti sa svojim biznisom u zemlji i u inostranstvu, zajedno sa hiljadama svojih zaposlenih.

Pomorstvo u Grčkoj čini 5 % BDP- a i predstavlja jedan od stubova ekonomije ove zemlje. Bogati grčki brodovlasnici decenijama su uživali u velikim poreskim olakšicama, ali od izbijanja krize zapali su u nemilost vlade ove zemlje zbog iznošenja novca i utaje poreza.

Bonus video: