Rijetkost na Islandu - policija ubila izgrednika

Francuska agencija navodi da Island, sa 322.000 stanovnika, ima najmanju stopu kriminaliteta na svijetu i da policajci rijetko potežu oružje
1 komentar(a)
Rejkjavik, Foto: Beta/AP
Rejkjavik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.12.2013. 20:08h

U policijskoj operaciji na istoku Rejkjavika islandska policija ubila je jutros jednog muškarca, javio je Frans pres, prenoseći izjavu policije da je ovaj događaj "bez presedana" u istoriji Islanda.

Policija je reagovala pošto je ubijeni ispalio nekoliko hitaca u svom stanu.

Poslije bezuspešnih pokušaja policajaca da razgovoraju s njim i ubacivanja gasa, nasilnik je počeo je da puca kroz prozor na policiju i pogodio dvojicu policajaca u šljem i štit.

Specijalci su potom uletjeli u stan a u razmjeni vatre muškarac, nešto stariji od 50 godina, ranjen je i kasnije u bolnici je podlegao. Policija je prethodno evakuisala stanare zgrade a nijedan od pripadnika policije nije ranjen.

Francuska agencija navodi da Island, sa 322.000 stanovnika, ima najmanju stopu kriminaliteta na svijetu i da policajci rijetko potežu oružje.

U ime policije njen načelnik Haraldur Johanesen izrazio je saučešće porodici žrtve i žaljenje zbog incidenta. Tokom istrage, biće utvrđeno da zašto je ubijeni pucao i da li je to radio pod uticajem narkotika ili alkohola.

Bonus video: