STARI PRIJATELJI

Peskov: Putin nije dodijelo pasoš Berluskoniju

Putin i Berluskoni se poznaju već godinama, a njihov jučerašnji susret upriličen je pošto je ruski predsjednik došao u Rim da posjeti poglavara Rimokatoličke crkve
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2013. 09:19h

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov negirao je tvrdnje da je Vladimir Putin dodijelio pasoš bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju.

Berluskoni, koji je sinoć u Rimu večerao s Putinom, rekao je da nije tačno da bi Rusija mogla da mu omogući da izbjegne posljedice sudskih procesa s kojima se suočava u Italiji.

Putin i Berluskoni se poznaju već godinama, a njihov jučerašnji susret upriličen je pošto je ruski predsjednik došao u Rim da posjeti poglavara Rimokatoličke crkve, papu Franju.

Berluskoni je u avgustu osuđen na četiri godine zatvora zbog utaje poreza, od kojih tri uslovno. U junu je osuđen na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja seksualnih usluga od jedne maloljetnice, ali je na tu presudu uložio žalbu.

Putin je na jednom forumu u septembru pružio podršku Berluskoniju, izjavom da bivšeg italijanskog premijera niko ne bi napadao da je homoseksualac.

Ruski predsjednik je početkom godine dodijelio pasoš glumcu Žeraru Depardijeu, koji je odlučio da se odrekne državljanstva Francuske, zbog odluke francuskih vlasti da povećaju porez za najbogatije

Galerija

Preporučujemo za Vas