Izglasano povjerenje Vladi Slovenije

"Naša finansijska budućnost zasnovana je na ovom budžetu, životi naših građana u velikoj mjeri zavisiće od vaših odluka ove sedmice", rekla je Bratušek
1 komentar(a)
Alenka Bratušek, Foto: Reuters
Alenka Bratušek, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2013. 09:09h

Slovenačkoj koalicionoj Vladi, na čijem je čelu premijer Alenka Bratušek, izglasano je povjerenje u parlamentu.

Glasanje je završeno sa 50 glasova za i 31 protiv nakon rasprave koja je trajala 19 sati, prenijela je agencija Rojters.

Nakon duge debate, poslanici su većinom glasova ipak podržali budžet vlade za narednu godinu.

"Naša finansijska budućnost zasnovana je na ovom budžetu, životi naših građana u velikoj mjeri zavisiće od vaših odluka ove sedmice", rekla je Bratušek.

Slovenački poslanici podržali su Vladu, mjesec dana uoči rezultata "stres testova" najvećih banaka, pritisnutih velikim brojem loših zajmova, koji će otkriti koliko novca će vlada morati da ubrizga da bi održala banke "na površini" i da li će morati da potraži pomoć Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda.

Kabinet Bratušek stupio je na dužnost u martu, s ciljem da nađe način da spriječi da Slovenija postane šesta članica evrozone kojoj treba pomoć spolja zbog problema sa bankama, javnim finansijama i lošom ekonomijom, navela je agencija AFP.

Prethodna vlada je pala kada premijeru Janezu Janši nije izglasano poverenje u februaru, nakon samo godinu dana na dužnosti.

Bonus video: