Počelo suđenje bivšem njemačkom predsjedniku: Ispravno sam postupao

Vulf se tereti da je uživao razne usluge dok je bio na funkciji njemačkog predsjednika
0 komentar(a)
Kristijan Vulf, Foto: Beta
Kristijan Vulf, Foto: Beta
Ažurirano: 14.11.2013. 12:52h

U sudu u Hanoveru danas je počelo suđenje bivšem njemačkom predsjedniku Kristijanu Vulfu koji je optužen za korupciju, a koji pokušava da opovrgne tvrdnje koje su dovele do njegove ostavke na predsjedničku funkciju.

Vulf, koji se tereti da je uživao razne usluge dok je bio na funkciji, u aprilu je odbacio mogućnost da se njegov slučaj riješi novčanom kaznom, uporno tvrdeći da je nedužan, prenosi AP.

"U potpunosti sam siguran da ću opovrgnuti sve optužbe zato što sam uvijek ispravno postupao dok sam bio na službenoj dužnosti", rekao je Vulf novinarima stigavši danas u sud u Hanoveru.

Vulf je podnio ostavku u februaru prošle godine poslije niza optužbi, uključujući i onu da je od prijatelja pod povoljnim uslovima primio pozajmicu i odsjedao po hotelima u vrijeme kada je bio guverner Donje Saksonije, a prije nego što je izabran za predsjednika 2010. godine.

On je podnio ostavku nakon što su tužioci u Hanoveru zatražili od parlamenta da mu ukine imunutet od krivičnog gonjenja kako bi mogli da protiv njega pokrenu formalnu istragu.

Bonus video: