Italija: Porodici zbog veza sa mafijom zaplijenjena sva imovima

Policija od 1978. godine prati Đuzepea Matianija koji je zbog pronevjere, zajedno sa sinom Paskvalom, bio u zatvoru 1997. godine
0 komentar(a)
Hapšenje mafijaša u Italiji, Foto: Screenshot (YouTube)
Hapšenje mafijaša u Italiji, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.11.2013. 10:36h

Italijanska policija saopštila je juče da je zaplijenila imovinu vrijednu 150 miliona eura, u vlasništvu porodice koja se sumnjiči da je sarađivala s kalabrijskom mafijom "Ndrangeta".

Zaplijenjena imovina obuhvata dva hotela sa četiri zvjezdice i još pedesetak nekretnina, devet vozila i trinaest bankovnih računa, saopšteno je iz Suda u Ređo Kalabriji.

U saopštenju je navedeno da je na osnovu izjava svjedoka saradnika i prisluškivanih telefonskih razgovora utvrđeno da su preduzetnici Đuzepe Matiani i njegov sin Paskvale povezani sa "Ndrangetom", piše belgijska agencija Belga.

Policija od 1978. godine prati Đuzepea Matianija koji je zbog pronevjere, zajedno sa sinom Paskvalom, bio u zatvoru 1997. godine, piše Srna.

Pravosuđe ih tereti da su prali novac klana "Galiko" za kalabrijsku mafiju "Ndrangeta", koja je jedna od četiri najopasnijih u Italiji.

Porodica Matiani je početkom 90-ih kupila hotel Arkobaleno u Palmi, na krajnjem jugu Italije, koji je potom preuređen u hotel s četiri zvjezdice.

Krajem 90-ih porodica Matiani je kupila manastir blizu Rima i pretvorila ga u luksuzan "Grand hotel Đanikolo".

Bonus video: