Dojče Telekom kupio GTS Central Europe

GTS je pružalac telekomunikacionih usluga s mrežnom i infrastrukturom data centara, s fokusom na pružanje usluga poslovnim klijentima
0 komentar(a)
GTS Central Europe, Foto: Cisco.com
GTS Central Europe, Foto: Cisco.com
Ažurirano: 11.11.2013. 11:28h

Njemački telekomunikacioni div Dojče Telekom objavio je da je za 546 miliona eura kupio GTS Central Europe sa sjedištem u Varšavi.

Ta transakcija omogućiće Dojče Telekomu upravljanje poslovanjem s optičkim fiksnim linijama i infrastrukturom na području istočne Evrope, prenosi SEEbiz.

GTS je pružalac telekomunikacionih usluga s mrežnom i infrastrukturom data centara, s fokusom na pružanje usluga poslovnim klijentima.

Dojče Telekom je objavio da je navedenu kompaniju kupio od konzorcijuma međunarodnih kompanija s područja rizičnog kapitala (private equity), uključujući Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital i M/C Partners.

"Dojče Telekom smatramo najboljim partnerom za GTS i vrlo smo uzbuđeni zbog prednosti i mogućnosti koje će transakcija donijeti našim klijentima i zaposlenima", kazao je čelnik GTS-a Danny Bottoms.

GTS je vlasnik mreže optičkih kablova i data centara kojom upravlja u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj, a pruža glasovne i data usluge složenim virtualnim privatnim mrežama, kao i usluge "cloud computinga".

Dojče Telekom je objavio da će imovina u Slovačkoj ostati u posjedu sadašnjih vlasnika. Ostali dijelovi GTS Europe koje je kupio u prošloj su godini ostvarili prihode od 347 miliona eura i dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) od 87 miliona eura.

Bonus video: