Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara u Grčkoj

Muškarac je stanovnik oblasti Daou Penteli, a mještani su ga nekoliko puta u prošlosti vidjeli kako spaljuje đubre i suvo granje
52 pregleda 1 komentar(a)
Atina požar, Foto: Reuters
Atina požar, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.07.2018. 06:22h

U Grčkoj je sinoć uhapšen muškarac (65) koji je navodno izazvao požar u istočnoj Atici.

Istražni organi prikupili su devet svedočenja koja ukazuju na to da je ovaj 65-godišnjak glavni osumnjičeni za izazivanje požara u istočnoj Atici i mogao bi biti osumnjičen ukoliko se dokaže njegova krivica, prenosi Tanjug.

Kako je prenela grčka Skaj televizija, on je spaljivao travu i suvo granje na brdu iznad Daou Penteli, kada su nastale varnice koje su odletjele na okolnu vegetaciju, a zbog visokih temperatura i jakih vjetrova to se ubrzo pretvorilo u veliki požar.

Kada je shvatio koliki je požar izazvao i njegove tragične posljedice, on je pokušao da prikrije svoje tragove zemljom, šljunkom i vodom na mestu gdje je požar izazvan.

Muškarac je stanovnik oblasti Daou Penteli, a mještani su ga nekoliko puta u prošlosti vidjeli kako spaljuje đubre i suvo granje.

U međuvremenu, grčke vlasti su saopštile da je broj poginulih u požarima koji su od ponedjeljka protutnjali istočnom Atikom porastao na 91.

Bonus video: