Atina: Ubijena dva mladića ispred sjedišta neonacističke stranke

Ubijeni mladići imali su 22 i 27 godine, a u napadu je ranjena još jedna osoba
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2013. 07:49h

Dvojica mladića, koji su večeras ubijeni u pucnjavi ispred sjedišta ultradesničarske stranke Zlatna zora u Atini, bili su članovi te stranke, potvrdila policija.

Ubijeni mladići imali su 22 i 27 godine, a u napadu je ranjena još jedna osoba.

Policija navodi da su napad izvela dvojica mladića na motorima. Za sada nije poznato da li su žrtve članovi Zlatne zore. Niko do sada nije priveden zbog tog napada.

Napad su osudile i vladajuće i opozicione partije u Grčkoj. Ljevičarska opoziciona Siriza navela je da je u pitanju "napad na demokratiju".

Napad su izvela dvojica mladića na motorima. Jedan od njih sišao je sa motora i pucao. Ranjeni mladić ima 29 godina i prebačen je u bolnicu. Niko do sada nije priveden niti je iko preuzeo odgovornost za napad.

"Kriminalci su željeli da ubiju sve ispred kancelarija. Prije nego što su se odvezli, kriminalci su pucali ponovo na dječake koji su ležali. Bukvalno su ispaznili šaržer u njih", navodi se u saopštenju Zlatne zore.

Podsjetimo, lider Zlatne zore Nikolas Mihalolijakos i poslanici iz te partije uhapšeni su u septembru.

Podsjetimo, ova desničarska stranka je na udaru akcije hapšenja poslije ubistva antifašistički orijentisanog grčkog muzičara Pavlosa Fisasa, kojeg je izbo nožem jedan pripadnik esktremnodesne stranke Zlatna zora.

Inače, Zlatna zora je rastuća snaga u političkom životu Grčke. Agencija AFP je nedavno podsjetila da su oni prošle godine imali 18 poslanika u parlamentu. Prema najnovijim rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, Zlatna zora je treća po popularnosti u zemlji.

Galerija

Bonus video: