DNK analiza pokazala: Bugarka Saša Ruseva majka "plavog anđela"

Ruseva je, u međuvremenu, priznala policiji da je prije nekoliko godina napustila tek rođenu kćerku...
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2013. 18:16h

Bugarska Romkinja Saša Ruseva majka je plavokose djevojčice Marije, pronađene prošle nedjelje u romskom naselju u Grčkoj, pokazala je DNK analiza, saopštile su vlasti.

Ruseva je, u međuvremenu, priznala policiji da je prije nekoliko godina napustila tek rođenu kćerku, ali je negirala da je za nju uzela novac.

"Nisam sigurna da je Marija moja djevojčica, ali mogla bi da bude. Nisam je prodala! Da je to bio slučaj, da li bismo sada živjeli ovako", kazala je Ruseva.

Ruseva (35) i njen muž Atanas (38) žive na ulazu u mjeste Nikolajevo u centralnoj Bugarskoj, u straćari punoj smeća, bez vode, u jednoj prostoriji s petoro od svoje desetoro djece, navodi Frans pres.

Marija bi mogla biti žrtva otmice ili trafikinga: Plavu djevojčicu našli u romskom kampu >>>

Istovremeno, policija u Atini uhapsila je jedan romski par, pod sumnjom da je za 4.000 eura kupio Mariju kada je bila stara samo nekoliko nedjelja, ali Ruseva tvrdi da nikada nije uzela nikakav novac za dijete.

Rođak Ruseve ispričao je da su ona i njen muž "na crno radili u Grčkoj, na plantažama bibera i maslina. Kada je njihova kćerka rođena, nisu imali potrebna dokumenta da bi je poveli u Bugarsku. To mnogo košta. Zato su je ostavili u drugoj porodici".

Kuća u kojoj danas žive Marijini roditelji

Ovaj par danas je nezaposlen i živi od socijalne pomoći i povremenih poslova.

Ruseva je ispričala i da je u vrijeme kada je rodila djevojčicu, njena najstarija ćerka, koju je rodila kada je imala samo 13 godina, ostala u Bugarskoj da bi pazila drugu djecu, ali da je nastao problem kada je odlučila da se uda, nakon čega je Ruseva morala da se vrati iz Grčke.

Ruseva ističe da je sedmomjesečnu bebu morala da je ostavi prijateljici u Grčkoj, jer su joj grčke vlasti tražile "stotine eura" za krštenicu za dijete, a ona taj novac nije imala. Ona se ne sjeća tačno kog datuma je rodila Mariju, kao ni imena osobe kod koje je dijete ostavila, ali tvrdi da je ranije zvala nekoliko puta i uvjerila se da je njena kćerka dobro.

"Plavi anđeo": Djevojčica Marija

Britanski list "Dejli mejl", međutim, saznaje da je žena istog imena dva puta hapšena u Grčkoj zbog pokušaja prodaje djece i da je oba puta prekršila uslovnu kaznu i pobjegla.

List navodi i da Atanas Rusev ima albino gen u svojoj porodici koji bi mogao da bude "krivac" za takav izgled djece.

Galerija

Bonus video: