ako zakon dozvoli

Vitalij Kličko želi da bude predsjednik Ukrajine

"Nećete uspjeti da me zaplašite, niti da me zaustavite", kazao je Kličko pred poslanicima pošto su usvojili sporni Zakon o porezima
2 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2013. 19:30h

Ukrajinski bokser Vitalij Kličko, svjetski šampion u teškoj kategoriji i politički opozicionar, izjavio je danas da će biti kandidat na predsjedničkim izborima u martu 2015. godine, kada će mu suparnik biti aktuelni šef države Viktor Janukovič.

"Bit ću kandidat na predsjedničkim izborima", kazao je 42-godišnji Kličko na sjednici Parlamenta, nakon glasanja o fiskalnom zakonu koji bi mogao da spriječi boksera sa dozvolom boravka u Njemačkoj, gdje plaća porez, da se kandiduje za predsjednika.

"Nećete uspjeti da me zaplašite, niti da me zaustavite", kazao je Kličko pred poslanicima pošto su usvojili Zakon.

Sporan Zakon o porezima

Rada, ukrajinski Parlament, izglasao je danas amandmane na Zakon o porezima, koji određuju da se osoba koja ima stalni boravak u nekoj drugoj državi "ne može smatrati stanovnikom Ukrajine".

Kandidati na predsjedničkim izborima treba da su stalni stanovnici Ukrajine deset godina prije izbora, u skladu s ukrajinskim zakonima.

Na izborima 28. oktobra 2012. godine, na kojim je pobijedila stranka na vlasti predsjednika Janukoviča, stranka Udar Vitalija Klička bila je treća.

Preporučujemo za Vas