Berluskoni da plaća bivšoj ženi 1,9 miliona dolara mjesečno

Berluskoni je ranije izjavio da je tročlano sudsko veće najprije donijelo "nerealnu" odluku, jer ga čine "feministkinje i komunistkinje"
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2013. 19:14h

Italijanski sud prepolovio je prvobitno određenu novčanu sumu, koju bivši premijer Silvio Berluskoni treba da plaća svojoj bivšoj ženi, prenijeli su mediji.

Berluskoni, jedan od najbogatijih Italijana, sada će morati da plaća bivšoj supruzi Veroniki Lario, s kojom ima troje djece, 1,9 miliona dolara mjesečno.

Bivša glumica Lario podnijela je zahtjev za razvod 2009. godine, podsjetio je BBC.

Berluskoni je ranije izjavio da je tročlano sudsko veće najprije donijelo "nerealnu" odluku, jer ga čine "feministkinje i komunistkinje".

Bivši supružnici sreli su se 1980. u svlačionici teatra u Milanu, gdje je Berluskoni gledao tačku u kojoj je Lario nastupala. Vjenčali su se 1990. i bili u braku 22 godine.

Berluskonijeva karijera i život obilježeni su brojnim skandalima - finansijskim i seksualnim. Zbog toga je Lario, 2007. zatražila od njega javno izvinjenje, u pismu objavljenom na naslovnoj strani lista "Republika".

Lario je pokrenula brakorazvodnu parnicu 2009. poslije rođendanske žurke, na kojoj se Berluskoni zabavljao s 18-godišnjom djevojkom i optužila ga za veze s maloljetnicama. Berluskoni je zatim žalio zbog okončanja braka, a svoju vezu s Veronikom Lario nazvao "ljubavnom pričom".

U decembru 2012. sud u Milanu je donio odluku da milijarder i medijski tajkun plaća bivšoj ženi više od 4 miliona dolara mjesečno. Prema pisanju italijanskih medija, ta suma je sada prepolovljena. Kao razlog navedeni su ekonomski uslovi, piše "Korijere dela sera".

Berluskoni (77), ima i dvoje djece iz prvog braka. Sada je vjeren s Frančeskom Paskale, koja ima 29 godina.

Galerija

Bonus video: