prijetila opasnost?

Novinarima zabranjeno da prate disciplinski postupak, da ga ne bi ometali

Policajac je nezakonito uhapsio aktiviste MANS-a prilikom protesta ispred Skupštine Crne Gore
4 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2019. 08:38h

Disciplinski postupak protiv policajca Milana Radusinovića, koji je osumnjičen da je nezakonito uhapsio aktiviste Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) prilikom protesta ispred Skupštine Crne Gore krajem juna ove godine, bio je zatvoren za javnost.

Punomoćnik MANS-a, advokat Veselin Radulović kazao je "Vijestima" da su mu iz Disciplinske komisije saopštili da novinari ne mogu da prisustvuju jer bi time “prijetila neposredna opasnost da će rasprava biti ometana”.

“Odbili su da se izvrši uvid u službenu zabilješku i uvid u video zapis sa događaja ispred Skupštine. Komisija je odbila da se pribavi i telefonski listing Radusinovića, koji je na dan hapšenja razgovarao sa nekim telefonom. Sumnjamo da je razgovarao sa starješinom, koji mu je naredio da uhapsi aktiviste MANS-a”, rekao je Radulović. Dodao je da Disciplinska komisija nije uvažila ni njegov predlog za saslušanje direktora Uprave policije Slavka Stojanovića, zbog izjava da je hapšenje bilo zakonito.

“Sve vrijeme potpuno je zanemarena činjenica da su aktivisti MANS-a bili skoro šest sati lišeni slobode, bez pravnog osnova. Za to svakako nije mogao biti odgovoran samo Radusinović, jer je on samo učestvovao u radnji privođenja nakon čega nije imao kontakt sa aktivistima”, zaključio je Radulović.

Šest aktivista MANS-a uhapšeno je 21. juna ove godine ispred Skupštine Crne Gore, tokom performansa zbog povećanja PDV-a. Oni su danas od 10 do 14.30 časova saslušani u prisustvu advokata u zgradi podgoričkog Centra bezbjednosti. Pored aktivista saslušani su i policajci koji su prisustvovali tom događaju.