Volgograd: U bombaškom napadu poginulo 6 osoba

"Prema preliminarnim informacijama, radi se o ženskom bombašu samoubici koja je nedavno prešla u islamsku vjeroispovest, i bila je žena vojnog lidera"
1 komentar(a)
Rusija, autobus bomba, Foto: Rt.com
Rusija, autobus bomba, Foto: Rt.com
Ažurirano: 21.10.2013. 14:51h

Najmanje šest osoba je poginulo, a 20 je povrijeđeno u eksploziji koja se dogodila u putničkom autobusu u Volgogradu, na jugu Rusije, javlja Interfaks.

Prema prvim informacijama, radi se o ženi samoubici.

Od 20 povrijeđenih sedmoro je u teškom stanju a Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je spremno da pošalje helikoptere koji bi prebacili povrijeđene do bolnica u Moskvi ako to bude bilo potrebno, javlja radio Komersant.

Uzrok eksplozije u putničkom autobusu gradskog saobraćaja u Volgogradu je bomba, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije, prenose ruske agencije.

"Danas u 14:05 u gradu Volgogradu u putničkom autobusu došlo je do eksplozije kada je detonirana neidentifikovana eksplozivna naprava, što je izazvalo ljudske žrtve", rečeno je Interfaksu u Pres centru Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

Istražna komisija Rusije (IKR), koja je probitno podigla optužnicu i otvorila istragu o "ubistvu dvoje ili više lica", sada radi sa optužnicom po tri tačke: "teroristički napad", "ubistvo dvoje ili više lica", "nezakonita upotreba oružja".

Raša tudej javlja da se radi o ženi teroristi

"Prema preliminarnim informacijama, radi se o ženskom bombašu samoubici koja je nedavno prešla u islamsku vjeroispovest, i bila je žena vojnog lidera", rekao je predstavnik Istražnog komiteta, a prenosi Raša tudej.

Optužnice je potvrdio zvanični predstavnik IKR Vladimir Markin, prenosi radio Komersant.

Bonus video: