Makron: Nisam za veliki trgovinski sporazum

Predsjednik Francuske je rekao da očekuje "signale o nezakonitom porezu na čelik i aluminijum koju su SAD primenile" smatrajući da bi ukidanje tog poreza predstavljao uslov za dalji napredak u pregovorima s Vašingtonom
0 komentar(a)
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.07.2018. 08:16h

Francuski predsednik Emanuel Makron ocijenio je danas kao korisne razgovore predsjednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera i američkog kolege Donalda Trampa ali je dodao da nije za pregovore o "velikom trgovinskom sporazumu" između EU i SAD.

"Kontekst ne omogućava takve pregovore", rekao je Makron u posjeti Španiji.

Predsjednik Francuske je rekao da očekuje "signale o nezakonitom porezu na čelik i aluminijum koju su SAD primenile" smatrajući da bi ukidanje tog poreza predstavljao uslov za dalji napredak u pregovorima s Vašingtonom.

Junker rekao je juče u Vašingtonu da se sa Trampom dogovorio da se obje strane uzdrže od uvođenja dodatnih carina dok traju razgovori o trgovini.

Američki predsjednik naveo je da su obje strane saglasne da se kreću ka potpunom ukidanju carina, ograničenja i subvencija, kao i da će raditi na rješenju problema carina na čelik i aluminijum.

Bonus video: