Cijela Grčka se dala u potragu: Traže se bliznakinje nestale nakon požara

Otac Sofije i Vasiliki Filipopolu tvrdi da je vidio kćeri na čamcu s ostalim preživjelima u jednoj televizijskoj reportaži o požarima
82 pregleda 4 komentar(a)
Sestre Filipopolu, Foto: The Smile of the Child
Sestre Filipopolu, Foto: The Smile of the Child
Ažurirano: 26.07.2018. 09:06h

Grčki mediji danas pišu o dvjema djevojčicama koje su nestale nakon požara u Grčkoj. Radi se o devetogodišnjim bliznakinjama, za koje je njihov otac rekao kako ih je na televiziji vidio spašene u ribarskom čamcu.

Ipak, djevojčice se nigdje više nisu pojavile, a on i njegova supruga su od tada pretražili bolnice, policijske stanice, pa čak i mrtvačnice u potrazi za svojim kćerima.

Otac Sofije i Vasiliki Filipopolu tvrdi da je vidio kćeri na čamcu s ostalim preživjelima u jednoj televizijskoj reportaži o požarima, a dodaje i kako od tada nije dobio nikakve vijesti o njima, kao ni o njihovom đedu i babi koji su ranije bili s djevojčicama.

Po ovom pitanju oglasila se i grčka obalna straža, koja je za grčki CNN poručila kako nema saznanja o djevojčicama.

U ovaj slučaj se uključila i policija, koja je ispitala muškarca koji je vozio čamac na kojemu su djevojčice navodno viđene. Od njega su uzeli izjavu, a kako piše CNN Greece, na kraju je dokazano da djevojčice na tom čamcu koji je prikazan na TV-u nisu sestre Filipopolu, nego kćeri bračnog para koji je bio na tom čamcu.

Danas je objavljeno da su djevojčice nestale, objavljena je njihova fotografija uz opis, a udruženje Smile of the Child, koja sarađuje s obalskom stražom i grčkim vlastima, poziva sve koji znaju bilo što o djevojčicama da im se jave.

JWPlayer video mesto

Bonus video: