Berlin: Poslanik umiješan u 163 slučaja pedofilije

Ovaj 61- godišnji muškarac optužen je za seksualno zlostavlljanje tri djevojčice i jednog dječaka
1 komentar(a)
Pedofilija, Foto: Huffpost.com
Pedofilija, Foto: Huffpost.com
Ažurirano: 09.10.2013. 14:44h

Protiv poslanika partije Zeleni Toma Koenigsa podignuta je optužnica zbog sumnje da je u umiješan u 163 slučaja pedofilije, javljaju njemački mediji.

Optuženi, čije se ime ne navodi, tereti se za seksualno zlostavljanje djece u periodu od 2007. do 2010. godine, rekla je portparol tužilaštva, ne navodeći ništa o političkim elementima cijelog slučaja.

Ovaj 61- godišnji muškarac optužen je za seskualnu zloupotrebu djece u 163 slučajaja, odnosno za seksualno zlostavlljanje tri djevojčice i jednog dječaka, koji su i momentu zločina bili stari između šest i 12 godina.

O ovom čovjeku, koji sjedi u pokrajinskom predsjedništvu partije Zeleni u Hesenu i ima više počasnih pozicija na lokalnom nivou, prvi je pisao tabliod "Bild", a sam Koenigs je u jednom saopštenju danas naveo da je "šokiran i potpuno iznenađen".

Koenigs je, naime, prvo dobio jedno anonimno pismo, a zatim je to pismo još istog dana, naveo je, predao policiji. Prošlog petka je policija pretresla biro i stan pedofila, koji je, javljaju mediji, juče uhapšen.

"O optužbama lično ne mogu ništa da kažem", rekao je Koenigs, koji je i predsjedavajući komisije Budnestaga za ljudska prava, povodom otpužbi za pedofiliju, podugnutih protiv njegovog šefa biroa u Gisenu i najavio svoju podršku nadležnim organima.

"Mi smo svi pogođeni....seksualna zloupotreba djece je neshvatljiv i strašan zločin...", kažu u vrhu partije Zeleni.

Bonus video: