Grčki mitropolit: "Požari Božja kazna zbog nevjernika Ciprasa"

Grčki mediji su gnjevno reagovali na skandalozne tvrdnje, pa su podsjetili na požare 2007, u kojima je stradalo 84 ljudi, kad je na vlasti bila konzervativna i religiozna stranka Nova demokracija
18 komentar(a)
Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2018. 09:35h

Grčki mitropolit Amvrosije na svom je blogu za katastrofalne požare koji su odnijeli 74 života optužio - premijera Ciprasa i njegov ateizam.

Naime, grčki premijer Cipras nije vjernik, pa je grčki mitropolit odlučio iskoristiti strašnu tragediju u Grčkoj kako bi utvrdio da su stravični požari zapravo božja kazna za premijera nevjernika.

"Ateistički premijer Aleksis Cipras izazvao je bijes Božji. Grčku su upropastili požari i poplave", napisao je na svom blogu mitropolit Amvrosije.

Mitropolit je potom, citirajući Novi zavjet, dodao da se zbog "udaljavanja ljudi od Boga javljaju razne katastrofe kao što su potresi, glad, epidemije, krvoprolića, kriminal i razarajući požari".

Mitropolit je uspio povezati požare i činjenicu da Cipras nije oženio svoju djevojku, piše Indeks.

"Ko je, pitam se, za udaljavanje modernih Grka od Božjeg puta? Ko drugi? Ateistički premijer Aleksis Cipras i njegovi saradnici", napisao je mitropolit, pa naveo činjenicu da Cipras nije krstio svoju djecu i nije se vjenčao svojom djevojkom.

Grčki mediji su, očekivano, prilično gnjevno reagovali na skandalozne tvrdnje mitropolita, pa su podsjetili na požare 2007. godine, u kojima su smrtno stradale 84 osobe, kad na vlasti nije bio nevjernik nego konzervativna i religiozna stranka Nova demokracija.

Bonus video: