Advokat: Snouden u opasnosti, ne biste ga prepoznali na ulici

"On nije razočaran. Vjeruje da je sve uradio ispravno", naveo je Kučarena
4 komentar(a)
Edvard Snouden, Foto: Beta/AP
Edvard Snouden, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.09.2013. 11:33h

Bivši službenik američkih tajnih službi Edvard Snouden se nalazi na tajnoj adresi u Rusiji i pod stalnim je obezbjeđenjem, kazao je njegov advokat Anatolij Kučerena.

Kučerena je istakao da je Snouden i pored toga u stalnoj opasnosti.

"Ja sam njegova jedina veza sa spoljnim svijetom. On izbjegava kontakt sa medijima, a čak i njegovi kontakti sa roditeljima idu preko mene", rekao je Kučerena za ruski časopis "Itogi".

Snouden može da izađe prerušen, ali ne šeta slobodan ulicama, kazao je njegov advokat govoreći o tome kako njegov klijent provodi vrijeme.

"Mogao bi da prođe pored vas, a da ga ne prepoznate, zbog odjeće i nekih malih promjena izgleda", kazao je Kučerena, prenosi AFP.

Napredovao je i u učenju ruskog jezika, rekao je Kučerena dodavši da Snouden nikad nije zažalio zbog onoga što je učinio.

"On nije razočaran. Vjeruje da je sve uradio ispravno", naveo je Kučerena, ugledni ruski advokat koji, kako kaže, radi besplatno jer se Snoudenova ušteđevina topi.

Advokat je upozorio da bi porodična posjeta mogla da ugrozi Snoudenovu bezbjednost jer bi, kako kaže, američka obavještajna služba mogla da otkrije gdje se on nalazi.

"Imam određenu informaciju koju ne mogu da otkrijem sada, a koja ukazuje da je nivo opasnosti veoma visok", rekao je Kučerena.

Postoje najave da bi Snoudenovi roditelji mogli da dođu u Rusiju da ga posjete.

Bonus video: