Putin će se kandidovati i četvrti put?

"Ne isključujem tu mogućnost", rekao je Putin odgovarajući na pitanje bivšeg francuskog premijera Fransoa Fijona, tokom rasprave u međunarodnom diskusionom klubu "Valdaj"
4 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Rojters
Vladimir Putin, Foto: Rojters
Ažurirano: 20.09.2013. 09:27h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin koji je trenutno u drugoj godini svog trećeg predsjedničkog mandata danas je izjavio da ne isključuje mogućnost da se kandiduje ponovo na predsjedničkim izborima 2018. godine, prenose ruski mediji.

"Ne isključujem tu mogućnost", rekao je Putin odgovarajući na pitanje bivšeg francuskog premijera Fransoa Fijona, tokom rasprave u međunarodnom diskusionom klubu "Valdaj".

Promjenama Ustava Ruske Federacije predsjednički mandat produžen je na šest godina

Politikolog Jevgenij Minčenko rekao je za RIA Novosti da se varijanta kandidovanja sadašnjeg predsjednika sigurno razmatra i da on odgvor ne smatra šalom.

Da izjava nije šala smatra i predsjednik Instituta nacionalne strategije Mihail Remizov koji je izjavio i da je to trenutno osnovni scenario, prenosi agencija.

Ruski predsjednik izabran je na treći predsjednički mandat marta 2013. godine nakon četvorogodišnje pauze kada je na toj poziciji bio Dmitrij Medvedev. Promjenama Ustava Ruske Federacije predsjednički mandat produžen je na šest godina.

Tokom predizborne kampanje, opozicija je stalno isticala da ako Putin pobijedi na izborima, to neće značiti još šest već 12 godina na vlasti, tvrdeći da će se Putin bez sumnje kandidovati i 2018. godine.

Bonus video: