Air France nastavlja sa otpuštanjem

Smanjenje viška radnika trebalo bi da obuhvati između 2.600 i 3.000 zaposlenih, prije svega na principu dobrovoljnih odlazaka koji podrazumijeva sve kategorije personala
0 komentar(a)
Air France, Foto: Logoshistory.com
Air France, Foto: Logoshistory.com
Ažurirano: 17.09.2013. 09:45h

Aviokompanija Er Frans ostaje pri svom planu o otpuštanju polovine radnika za koje je procijenjeno da su višak, prenio je list Eko.

Tokom 2012. uprava je saopštila da je 5.122 radnika Er Fransa prekobrojno.

"Kompanija je princip novog plana dobrovoljnih odlazaka objavila prije nekoliko nedjelja. Odbili smo da objavimo precizne brojke jer još nije završen konačan izvještaj komisije koja se time bavi", saopštila je uprava Er Fransa.

"Ali nema promjene u odnosu na program smanjenja broja radnih mjesta koji je napravljen na osnovu polovine prekobrojnih radnika registrovanih 2012. kojih je tada bilo 5.122", dodaje se u saopštenju. Na osnovu te analize broj otpuštenih bi trebalo da bude oko 2.500", navodi se u saopštenju.

Kako navodi Eko, smanjenje viška radnika trebalo bi da obuhvati između 2.600 i 3.000 zaposlenih, prije svega na principu dobrovoljnih odlazaka koji podrazumijeva sve kategorije personala.

Država je vlasnik 15,90 odsto kapitala Er Frans-KLM. Francusko-holandska kompanija pokrenula je program restruktuiranja u januaru 2012. Direkcija je odlučila da ga proširi zbog finasijskih teškoća i na letove srednjih distanca kao i na kargo službu.

Bonus video: