NA JAHTI

Španija: Zaplijenjeno 800 kg kokaina

Španska policija je jahtu sa kokainom presrela u međunarodnim vodama sjeverno od Azora
5 komentar(a)
Španija, zaplijenjeno 800 kg kokaina, Foto: Rojters
Španija, zaplijenjeno 800 kg kokaina, Foto: Rojters
Ažurirano: 12.09.2013. 19:37h

Španske vlasti su zaplijenile više od 800 kilograma kokaina na jednoj jahti u Atlantiku, razbivši istovremeno lanac šverca droge iz Latinske Amerike u Evropu, saopštilo je danas špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi i da je policija uhapsila 16 osoba, oduzela jahtu, katamaran, nekoliko automobila, jedan pištolj i veliku količinu novca, prenijela je agencija AFP.

Španska policija je jahtu sa kokainom presrela 2. septembra u međunarodnim vodama sjeverno od portugalskog arhipelaga Azora i nakon što je pronašla više od 800 kg kokaina uhapsila četiri člana posade, dva Estonca, jednog državljanina Srbije i jednog Španca.

Pored te četiri osobe, uhapšeno je još 12 ljudi u Andaluziji, regionu na jugu Španije, za koje se sumnja da su uključeni u šverc narkotika.

"Ovom akcijom smo uspjeli da, nakon višemjesečnog praćenja, zaplijenimo ovoliku količinu kokaina i da istovremeno razbijemo jaku mrežu međunarodnog šverca narkotika", izjavio je zvaničnik španske policije.

Ovo je druga velika zaplijena i hvatanje krijumčara koju je ove godine izvela španska policija. U julu ove godine, u blizini Kanarskih ostrva uspjeli su da zaplijene 500 kg najčistijeg kokaina koji je bio namijenjen evropskom tržištu.

Preporučujemo za Vas