Izbori u Njemačkoj: Merkel igra na erotiku

„Moramo se iskreno boriti za svaki glas“, kazala je Merkel u nedjelju. „A malo erotike ne može da škodi”
2 komentar(a)
Skup CDU, Foto: Spiegel.de
Skup CDU, Foto: Spiegel.de
Ažurirano: 10.09.2013. 14:01h

Ukoliko vaša partija uživa ogromnu prednost uoči izbora, kako se odužiti pristalicama? Čini se da je partija njemačke kancelarke Angele Merkel, Hrišćansko demokratska unija (CDU), pronašla rješenje - oskudno odjevene izvođače, objavio je nedjeljnik „Špigl”.

Pošto su posljednja istraživanja javnog mnjenja pokazala da vladajuća koalicija ima prednost od 15 procenata u odnosu na socijaldemokrate, motivacija postaje ozbiljan problem za Merkelin tim.

Ali oni koji su u nedjelju bili na skupu u Dizeldorfu prisustvovali su spektaklu. Prije zvaničnog programa, prisutni su uživali u obradi pjesme Bitlsa, uz koju su igrale maskote Mikija Mausa i polugoli izvođači. Nakon toga nastupila je plesačica u tijesnom trikou boje kože, koja je igrala unutar plastične lopte koja je visila sa plafona.

Ostaje da sačekamo 22. septembar da bismo vidjeli da li se sve ovo isplatilo njemačkim konzervativcima, naveo je „Špigl”.

„Moramo se iskreno boriti za svaki glas“, kazala je Merkel u nedjelju. „A malo erotike ne može da škodi”, zaključuje u svom članku njemački nedjeljnik.

Bonus video: