Moskva bira gradonačelnika

Tri minuta po otvaranju došlo je do prekida internet video translacije sa biračkih mjesta što je brzo otklonjeno te su zainteresovani građani mogli da prate proces glasanja
65 pregleda 0 komentar(a)
Moskva izbori, Foto: Beta/AP
Moskva izbori, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.09.2013. 17:19h

U Moskvi je otvoreno 3.411 biračkih mjesta na kojima može da glasa 7.176.568 Moskovljana za jednog od šest kandidata za gradonačelnika.

Tri minuta po otvaranju došlo je do prekida internet video translacije sa biračkih mjesta što je brzo otklonjeno te su zainteresovani građani mogli da prate proces glasanja.

Sva biračka mjesta opremljena su sa po dvije kamere, jedna snima komisiju, druga glasačku kutiju.

Građani Moskve biraju između v.d. gradonačelnika Sergeja Sobjanjina, opozicionera Alekseja Navaljnog, kandidata Komunističke partije Rusije Ivana Meljnikova (KPRF), kandidata Liberalno demokratske pratije Rusije Mihaila Degtjarova, kandidata Pravedne Rusije (SP) Nikolaja Levičeva i predsednika partije Jablaka Sergeja Mitrohina.

biračkim mjestima radi 44.500 članova izbornih komisija a za bezbjednost u prijestonici u kojoj se i danas obilježava Dan grada brine 42 000 policijaca od kojih je 10 000 raspoređeno na samim biračkim mjestima.

Na organizaciju vanrednih izbora za gradonačelnika Moskve iz gradskog budzeta izdvojeno je oko 10 miliona eura. Prvi rezultati glasanja trebalo bi da budu poznati večeras. Rok da Moskovska gradska izborna komisija objavi zvanične rezultate je 14. septembar.

Bonus video: