Princeza Dajana je ipak ubijena?

Policiji je informacije o slučaju smrti princeze od Velsa predala rodbina bivšeg vojnika, tvrde iz Sky Newsa
138 pregleda 26 komentar(a)
princeza Dajana, Foto: Pinterest
princeza Dajana, Foto: Pinterest
Ažurirano: 17.08.2013. 20:21h

Policija Skotland Jarda dobila je od vojnih izvora nove informacije prema kojima postoji vjerovatnoća da je princeza Dajana bila ubijena, piše Sky.

Sudeći prema novim saznanjima moguće je da je princezu od Velsa, Dodija al Fajeda i njihovog vozača ubio pripadnik britanskih vojnih snaga. Policiji je informacije predala rodbina bivšeg vojnika, tvrde iz Sky Newsa.

Nakon Dajanine smrti u Parizu 1997. godine, 2007. godine provedena je iscrpna istraga u trajanju od 90 dana o tom tragičnom događaju.

Sljedeće godine je saopšteno da za smrt princeze i al Fajeda kriva opasna vožnja njihovog vozača, ali i vozača vozila koja su slijedila njihov Mercedes. Policija je na istragu slučaja potrošila oko osam miliona funti, a 2006. godine Lord Stivens, tadašnji visoki policijski činovnik, odbacio je sve tvrdnje da su Dajana i al Fajed bili ubijeni.

Iako policija navodno ne namjerava da ponovo otvara istragu o Dajaninoj i al Fajedovoj smrti, saznaje se da postoje sumnje da ih je ubio pripadnik britanske vojske, a čini se i da policija ima nove informacije o princezinom dnevniku o kojem se dosad nije mnogo znalo pa se na osnovu toga ponovo otvaranje istrage ne može u potpunosti isključiti.

Dajana i Dodi al Fajed i njihov vozač Henri Pol poginuli su u Mercedesu u pariškom tunelu 31. avgusta 1997. godine.

Bonus video: